Kirjaudu

Yhteiskehittäminen ja tiimityö – huippukokemuksia!

22.4.2021 Helsinki   #innovaatiot #tulevaisuudenoppimisympäristöt #6aika

Digiseikkailu Oy:n ensimmäinen tuote Digiseikkailu – tulevaisuuden taitoja tarinoin syntyi kahden helsinkiläisen opettajan, Marjo Paappasen (KM) ja Jenni Turusen (FM) tarpeesta kehittää tieto- ja viestintäteknologian opetusta. He kokivat, että käytännössä ala-asteikäisten tietokoneen peruskäyttötaitoja on helpompi harjoitella valmiiden, motivoivien tehtävien ja pelien parissa ja yhteisesti ohjaten.

Marjo ja Jenni tarvitsivat mukaansa kehitystyöhön myös ohjelmistoalan ammattilaisia. Pelillisiä ominaisuuksia Digiseikkailu-oppimateriaaliin löydettiin tuottamaan Nitomani Schoolin peliohjelmoijat. Nitomani School puolestaan on ohjelmoinnin opetukseen erikoistunut yritys, joka on vuosia panostanut mahdollisimman helposti omaksuttavien ohjelmointiopetusvideoiden ja kurssien tuottamiseen. Yhteinen sävel kehittämiseen ja opettajan työn helpottamiseen löytyi heti.

Digiseikkailu sai kunnian olla Helsingin kaupungin ensimmäinen EAC-kokeilu.

Linkki artikkeliin

Pihlajamäen ala-asteella kokeiltiin tuotetta 2.lk, 3.lk, 4.lk ja 5.lk ikäryhmissä. Kokeilu sujui hyvin. Digiseikkailu on sai runsaasti käyttäjäkokemusta oppimateriaalin kehittämiseksi niin oppilailta kuin opettajiltakin. Opettajat arvostivat erityisesti tuotteen helppokäyttöisyyttä ja tarinallisuutta. Lapset pitävät pelillisyydestä ja erityisesti Laama-peli jäi viehättämään monia.

Yhteistyössä on runsaasti voimaa start-up -maailmassa. Suurta iloa Digiseikkailun tiimille on tuottanut myös yhteistyö erilaisissa hankkeissa, kuten LaTVa -hankkeen tuotekehitys DigiBreikki-materiaalin parissa Oululaisen Breikkerin ja taitavan Sanna Virtasen kanssa.

Lue lisää Digiseikkailun uutisista omassa seikkailussamme!

Yst. Digiseikkailun tiimi

Uusimmat kirjoitukset

Kirjoittaja

Digiseikkailu

Digiseikkailu