Kirjaudu

Tunnista vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinoinnilla tarkoitetaan yritysten ja sosiaalisen median vaikuttajien välistä ´yhteistyötä, jonka tavoitteena on myydä yrityksen tuotteita tai kasvattaa tietoisuutta yrityksen brändistä, eli tuotemerkistä.
Kaupallinen yhteistyö voi syntyä esimerkiksi siten, että yritys ja vaikuttaja tekevät sopimuksen yrityksen tuotteiden mainostamisesta omissa julkaisuissaan. Silloin sosiaalisen median vaikuttaja sisällyttää tuotteet omaan arkeensa ja kertoo niistä. Tällaista kutsutaan vaikuttajamarkkinoinniksi. Sosiaalisen median julkaisija on siis vaikuttaja ja hänen seuraajansa ovat mahdollisesti tuotteen kuluttajia. Julkaisuun voi siis tulla video, kuvajulkaisu tai blogikirjoitus tuotteen käytöstä.
Miksi tällaista vaikuttajamarkkinointia sitten tehdään?
Vaikuttajan yritykseltä saama vastike markkinoinnista voi olla rahaa tai rahanarvoinen etu, kuten vaate, lahjakortti tai jopa lomamatka. Vaikka saatu vastike ei olisikaan rahaa, kyse on silti markkinoinnista.
Mainonnan tunnistettavuutta koskee kuluttajansuojalaki. Kuluttajalla on oikeus tietää, milloin häneen yritetään vaikuttaa kaupallisesti.