Kirjaudu

Tarinassa käsitellään

  • Ryhmätyötaitojen merkitystä
  • Työn jakamisen haasteita
  • Iloa, joka syntyy kun keksitään yhdessä
  • Väärinymmärrykset kannattaa selvittää
  • Yhdessä voi saada enemmän aikaan kuin yksin


22. Yhteinen tavoite – matka Jupiteriin

Maanantai-iltapäivällä koulun kello soi ja oppilaat rynnistivät ulos ovesta. Koulupäivä oli ohi ja kaikilla oli kiire kotiin tai harrastuksiin. Häsä huomasi Apin ja juoksi tämän luokse.

Häsä alkoi heti puhua pulputtaa uuden videon suunnitelmista ja muusta hauskasta, mitä iltapäivällä voisi tapahtua. Appi vain ynähteli lyhyitä vastauksia. Lopulta Häsää alkoi ihmetyttää ystävänsä vaitonainen olemus.

-Mikä vikana, Appi? Etkö halua tulla kuvaamaan videota?

— Haluan tietysti. Mieltäni vain painaa maantiedon ryhmätyö, jonka pitäisi olla valmis tällä viikolla. Tuntuu, että sen tekeminen jää yksin minun vastuulleni, Appi surkutteli.

-Eihän se mikään ryhmätyö ole, jos sinä teet sen yksin. Miksi muut ryhmäläiset eivät osallistu? Häsä ihmetteli.

— Eihän se mikään ryhmätyö ole, jos sinä teet sen yksin. Miksi muut ryhmäläiset eivät osallistu? Häsä ihmetteli.

— No kun minä olen ryhmästä ainoa, joka osaa käyttää PowerPoint-ohjelmaa, Appi vastasi. Meidän aiheenamme on Jupiter-planeetta. Olen etsinyt siitä tietoa ja koonnut tärkeimmät asiat diaesitykseksi. Muut ryhmäläiset katsovat vain vierestä, kun minä käytän tietokonetta.

— Se ei kyllä käy, että yksi tekee kaiken työn ryhmätyössä. Jos kaverisi eivät osaa käyttää PowerPointia, he osaavat varmasti tehdä jotakin muuta, Häsä huomautti. Jokainen on taitava jossakin!

-Se on kyllä totta. Jore on oikea velho tekemään green screen -videoita ja Pate on tosi taitava kuvankäsittelijä, Appi pohti. 

Samassa Appi tarttui puhelimeen ja soitti ryhmätyökavereilleen.

-Voidaanko tavata ja sopia, miten saamme aikaiseksi tosi hienon esitelmän? hän intoili. 

-Minulla on idea! Esitelmään voisi liittää hienoja kuvakollaaseja avaruudesta ja planeetoista, erityisesti Jupiterista. Lisäksi voisimme tehdä vaikka pienen tieteiselokuvan, jossa matkustamme Jupiteriin. Se voitaisiin toteuttaa green screenin avulla. Oletteko mukana? Appi kysyi kavereiltaan.

Jore ja Pate innostuivat, niin hyvältä Apin suunnitelma kuulosti. Heitä oli itseäänkin harmittanut, kun he eivät voineet osallistua esitelmän tekoon. He olivat luulleet, että Appi haluaa tehdä kaiken itse.

Ryhmäläiset kokoontuivat vielä samana iltana Apin luokse ja tekivät suunnitelman esitelmän kokoamisesta. Jokaiselle löytyi mieluista ja hyödyllistä puuhaa. Itse asiassa pojista alkoi tuntua siltä, että esitelmästä tulisi huikean jännittävä. Kuin oikea avaruusmatka.