Kirjaudu

Tarinassa käsitellään

  • empatiataitoja netissä
  • miten toisesta ihmisestä kuvattua tai nauhoitettua materiaalia voi tai ei voi käyttää

Lisää tämän tyyppisiä tehtäviä löydät Tweetyn viestiseinältä ja Laaman aitauksesta.

17. Huono-onninen videotähti (osa 1)

Kursori-pappa istui tietokoneen ääressä ja tuijotti ruutua kulmat kurtussa. Hänellä oli tärkeä projekti kesken: hän kirjoitti muistelmiaan. Teoksen nimeksi tulisi Koodaripapan urotyöt ja se kertoisi Kursorin seikkailuista koodaamisen tyrskyisillä merillä. Miuku-Mauku istui ikkunalaudalla, heilutti häntäänsä ja katseli Kursorin tietokonetta ovela katse vihreissä silmissään.

Välillä Kursorin oli pakko pitää tauko. Hän meni keittiöön ja haki kupillisen kahvia. Kun hän palasi työpöytänsä ääreen, Miuku-Mauku vilahti ovesta ulos epäilyttävän nopeasti. Kursori istui koneen ääreen ja nosti kätensä näppäimistölle. Tai se oli hänen tarkoituksensa, sillä kauhistuksekseen hän huomasi, että näppäimet olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen.

— Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Kuka on vienyt näppäimet?, Kursori hermostui.

Epäilys syntyi hänen mielessään, kun hän muisti Miuku-Maukun livahduksen oven raosta. Kursori ryntäsi ikkunaan ja näki, kuinka kissa pakeni kulman taakse näppäimistö suussaan.

— Kehvelin katti, näppäimet takaisin!, hän karjaisi ikkunasta niin että viereisessä puussa istuneet pikkulinnut lehahtivat kauhistuneina lentoon.

Miuku-Mauku ei säikähtänyt, se jatkoi vain pakomatkaansa.

Samaan aikaan alhaalla kadulla kuvattiin videota. Paikallinen suuruus, bändi nimeltä Eko, Havu & Paju, kuvasi musiikkivideota uudelle hitilleen. He ainakin toivoivat, että kappaleesta tulisi hitti. Edellinen oli nimittäin jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. Kursorin karjaisu tuli kesken viileän tyylikästä skeittauskohtausta, jossa toinen laulaja teki huikean tempun laudallaan. Kuvaus piti keskeyttää, koska Kursorin voimakas ääni tallentui nauhalle.

Bändiläiset kumartuivat kameran ylle katsomaan ja kuuntelemaan pieleen mennyttä kohtaustaan.

— Itse asiassa tuohan kuulostaa aika huvittavalta, Paju naurahti. — Voisikohan sitä käyttää jossakin?

— Joo, ihan huippuidea! Tästä saadaan vähän huumoria meidän videoon, myös Eko innostui.

— Otetaan se biisiin mukaan, siitä saa hauskan kertosäkeen, muusikot nauroivat.

— Kehvelin katti…, he hyräilivät virnistellen.

Kursori ei tiennyt bändiläisten suunnitelmista eikä tulevaisuudestaan musiikkivideon vitsinä mitään. Hän harmitteli kadonneita näppäimiään kotona.

— Nyt minun on hankittava uusi näppäimistö! On kyllä viimeinen kerta, kun suostun hoitamaan Miuku-Maukua Siryn matkan aikana. Hankkikoon uuden kissanhoitajan! hän puhisi.

Mutta suurempia ongelmia oli tulossa. Kursori ei ollut koskaan haaveillut esiintyvänsä musiikkivideolla eikä häntä nytkään sellainen kuuluisuus kiinnostanut.

Julkisuuden takia hän joutuisi kiusallisiin tilanteisiin ja noloihin hetkiin lähitulevaisuudessa…