Kirjaudu

Tarinassa käsitellään

  • vieraan ihmisen viestiin suhtautumista
  • turvataitoja sosiaalisessa mediassa

Lisää tähän aiheeseen liittyviä tehtäviä löydät Tweetyn viestiseinästä.


13. Epäilyttävä ehdotus

Häsä ja Appi istuivat green screen -kankaan edessä. He olivat ottamassa mainoskuvia ja -videoita Supersovelluksen markkinointia varten. Supersovellus oli nimittäin valmis, kiitos Kursorin koodausavun.

Green screenin avulla heistä otettiin kuvia kaikissa eri paikoissa, joissa sovellusta voitaisiin käyttää: koululuokassa, skeittipuistossa, kirjastossa, kauppakeskuksessa. Jotta kaikki saisivat tietää tästä mahtavasta sovelluksesta, sitä piti mainostaa. Muutenhan sovellus jäisi vain Häsän ja Apin omaksi iloksi.

Kuvista ja videoista tuli tosi hienoja. Häsä oli lainannnut äidin huulipunaa ja Apilla oli uusi, komea nahkatakki. He näyttivät ihan elokuvatähdiltä. Häsä julkaisi mainosvideot Youtube-kanavallaan ja he loivat Instagramiin Supersovellukselle oman tilin. Kommentteja ja tykkäyksiä alkoikin tulla välittömästi. Häsä ilahtui kovasti.

— Appi, kuuntelepa tätä! Instagramissa tuli äsken viesti joltakin Supersovelluksen fanilta. Hän ehdottaa tapaamista ja sanoo, että voisi auttaa meitä sovelluksen myymisessä. Hän myös kehuu, että meidän kuvamme näyttävät tosi kivoilta, Häsä intoili.

— Pitäisiköhän meidän tavata hänet?

— Hetkinen, hetkinen, Appi sanoi. Muistatko, mitä Doge aina teroittaa meille?

— Ai niin, vieraisiin viestittelijöihin kannattaa suhtautua varovasti, Häsä sanoi.

— Mutta hän kyllä vaikuttaa ystävälliseltä, hän kehuu niin kivasti meidän kuviammekin.

— Minusta meidän kannattaa näyttää tuo viesti vanhemmille ja kysyä heidän mielipidettään, Appi epäröi.

Lapset lähtivät sisälle kysymään aikuisten neuvoja. He törmäsivät ovella Siry-tätiin, joka oli juuri lähdössä ulkoiluttamaan Miuku-Maukua. Hän luki viestin Häsän puhelimesta ja katsoi huolestuneena lapsia.

— Ettehän ole vastanneet hänelle mitään? Siry kysyi.

— On parempi, että me tutut aikuiset autamme teitä Supersovelluksen kanssa. Tämä viestittelijä ei luultavasti pysty tarjoamaan mitään sellaista apua, mitä ette saisi meiltä.

— Niin, olet varmasti oikeassa, Siry-täti, Häsä vastasi vähän apeana.

— Minusta oli vain niin mukavaa, kun hän kehui meidän kuviamme.

— Kuvat ovatkin hienoja. Mutta kuulkaa, minulla on paljon opettajatuttuja kouluissa ja päiväkodeissa, saan varmasti sovelluksenne heille käyttöön. Soitan muutaman puhelun heti, kun olen ulkoiluttanut Miuku-Maukun, Siry lupasi.

— Voi miten hienoa, kiitos tuhannesti! Häsä ja Appi kiittivät.

Tuntematon viestittelijä ja hänen epämääräiset tarjouksensa kannattaa unohtaa.

Puhelin piippasi taas. Youtubeen ja Instagramiin oli tullut kymmeniä kommentteja lisää – tällä kertaa vain iloisia ja hauskoja onnitteluja upeasta Supersovelluksesta.