Kirjaudu

Tarinassa käsitellään

  • pohditaan tulevaisuutta,
  • työn tekemistä ja erilaisia ammatteja tulevaisuudessa
  • tiedonhakua.

Lisää ammatteihin liittyviä tehtäviä löydät Häsän studiosta.


10. Mikä sinusta tulee isona

Esitelmäpäivänä Appia jännitti. Hän oli tehnyt paljon töitä esityksensä eteen, etsinyt Siryn kirjastosta kaiken tiedon, mitä aiheesta oli saatavissa. Hän oli varma, että esitelmä oli hyvä, mutta silti koko luokan edessä esiintyminen jännitti.

Esitelmän aiheena oli: Mikä sinusta tulee isona? Monella luokkakaverilla oli jo selvät suunnitelmat: Antonista tulisi insinööri, Mariasta tulisi lääkäri ja Niinasta kampaaja. Häsänkin toiveammatin Appi tiesi: Häsä aikoi näyttelijäksi tai videotuottajaksi. Appi halusi kuitenkin jotain muuta, ja siksi esitelmän tekoon oli mennyt niin paljon aikaa.

Hän oli löytänyt kirjastosta kiinnostavan kirjan nimeltä “Tulevaisuuden ammatit”. Sieltä oli löytynyt monta kiinnostavaa vaihtoehtoa.

Esimerkiksi superkykyvalmentaja voisi olla hieno ammatti. Apilla oli itsellään monia superkykyjä, jotka liittyivät tekniikkaan. Hän ja Häsä olivat keksimässä yhteistä supersovellusta, joten sekin voisi olla ponnahduslauta superkykyvalmentajan uralle.

Toisaalta digimateriaalin tuottajan tai valheenpaljastajan ammatit voisivat sopia Apille. Hänhän oli juuri paljastanut valheen syyslomasta – tosin Dogen avulla. Digimateriaalia hän jo tuottikin, omia nettisivujaan ja Youtube-videoita yhdessä Häsän kanssa.

Doge oli ehdottanut hänelle jotain robotteihin liittyvää työtä. Doge oli kuullut ihmisiä auttavista roboteista, ja nyt se patisti Appia luomaan oman avustajarobotin. Laama kieltämättä kaipaisi välillä seuraa aitaukseensa – ehkä jutteleva robotti voisi olla sille hyvä kaveri.

Mutta kaikkein kiinnostavin tulevaisuuden ammatti Apin mielestä oli pilviturvapalvelukonsultti. Se on ammatti, jota tarvitaan tulevaisuudessa todella paljon. Iso osa jokaisen ihmisen tiedoista on netissä, mutta tiedot eivät saa päätyä kenen tahansa nähtäviksi. Esimerkiksi pankki- tai terveystiedot ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita, eivätkä niitä saa muut lukea. Pilviturvapalvelukonsultti tietää, miten tiedot pysyvät salassa. Se kuulostaa Apin mielestä tärkeältä ja jännittävältä työltä!

Kun on Apin vuoro esiintyä, hän näyttää kaikille julisteen, jonka hän on askarrellut Siryn kirjastossa. Kun hän pääsee vauhtiin, jännitys unohtuu kokonaan. Apin esitys on menestys – kaikki kuuntelevat hiirenhiljaa. Lopuksi Appi saa mahtavat aplodit. Kaikki ovat sitä mieltä, että Apista tulee isona erinomainen turvapilvikonsulttipalvelu – vai mikä se nyt olikaan?


Edellinen tarina: 9. Kadonneet tilaajat

Seuraava tarina: 11. Kursori pelastaa tilanteen