Kirjaudu

Älytalo

Siryn talossa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa sekä robotiikkaa. Kuinka monta robottia löydät kuvaa tutkimalla? Millaisia tehtäviä niille on suunniteltu?
Siryn talo on paikka, joka aistii koko ajan asukkaidensa liikkeitä ja olotiloja.
Esimerkiksi lämmitys ja ilmanvaihto käynnistyvät ja säätyvät itse huomatessaan, että tänään Sirylle on saapunut paljon vieraita tai jos ulkona on erityisen lämmintä. Siryn työpisteen valo puolestaan himmenee ja kirkastuu sen mukaan, kuinka paljon ikkunasta tulee luonnonvaloa.
Älytalossa lamput myös sammuvat ja syttyvät automaattisesti sen mukaan, missä Siry ja kissansa Miuku-Mauku liikkuvat.
Siryn mielestä mukavinta on se, että talo auttaa häntä arjessa, myös silloin kun hän tulee vanhaksi. Jos hän seuraa säännöllisesti sydämen sykettä vaikkapa sykemittarilla, voidaan tuo tieto siirtää automaattisesti häntä hoitavalle lääkärille. Näin alan ammattihenkilöt voivat seurata, että Siryllä on kaikki hyvin.
Sirylle tärkeää on, että talo tuottaa mahdollisimman vähän päästöjä ja kuluttaa vain vähän energiaa. Talo toimiikin aurinkoenergialla sekä siihen on lisätty tuuliturbiini nappaamaan tuulesta saatava energia talon käyttöön. Talo siis tuottaa energian omiin tarpeisiin. Myös osa Siryltä ylijäävästä energiasta varastoidaan esimerkiksi Siryn pihasta löytyvään sähköautoon ja loput Siry voi myydä myös muiden käyttöön sähköverkkoon.