Kirjaudu

Tarinassa käsitellään

  • millaisia tunteita viestintä netissä, sekä
  • nettisisällöt voivat aiheuttaa.

Lisää aiheeseen liittyviä tehtäviä löydät Laaman aitauksesta ja Tweetyn viestiseinältä.


4. Juhlat voivat alkaa

Laama seisoi keskellä aitausta pahvikruunu päässään. Se hymyili onnellisena. Juhlissa oli koko naapuruston porukka: Häsä isänsä kanssa, Kursori-pappa, Appi ja Doge sekä Siry-täti ja Miuku-Mauku. Myös Tweety-lintu lenteli aitauksessa juhlarusetti kaulassaan.

—  Tervetuloa, rakkaat ystävät! Ihanaa, että pääsitte paikalle. Olen uusi asukas täällä ja haluan kovasti tutustua teihin kaikkiin. Häsä on leiponut maukkaita kakkuja, maistakaahan! Itse suosittelen erityisesti heinäkakkua.

Heinäkakku jäi kuitenkin päivänsankarin syötäväksi, kun kaikki muut asettuivat jonoon mansikkakakun luokse. Tai eivät aivan kaikki – Miuku-Mauku nimittäin istui yksin pöydän alla ja näytti kärttyiseltä. Se mulkoili vihaisena Tweetyä. Muut eivät huomanneet kissan kiukkuista olomuotoa, vaan pulisivat iloisesti ja maistelivat herkkuja ja mehua.

Kun oli Tweetyn vuoro ottaa kakkupala lautaselleen, Miuku-Mauku hyppäsi pöydän alta ja huitaisi kakun lattialle. Kaikki hiljenivät ja kääntyivät kummissaan katsomaan kissan ja linnun kärhämää.

—  Mitä ihmettä sinä Miuku-Mauku oikein puuhaat?, kysyi Siry-täti, Miuku-Maukun omistaja.

—  Tweety käy minun hermoilleni, sähisi Miuku-Mauku.

—  Kaikki tykkäävät Tweetystä enemmän kuin minusta. Sen kirjoitukset ja kuvat viestiseinällä saavat paljon enemmän tykkäyksiä ja kommentteja kuin minun viestini, Miuku-Mauku rähisi.

Nyt sen silmissä oli jo kyyneleitä.

—  Oletko sinä kirjoittanut ne ilkeät kommentit viestiseinälle?, Doge kysyi.

—  Olen, minua niin harmitti, kissa tunnusti ja nieleskeli kyyneleitään.

—  Voi ei, Miuku-Mauku! Me kaikki tykkäämme sinusta kauheasti, huudahti Häsä ja nappasi Miuku-Maukun syliinsä.

Häsä silitti kissaparkaa niin, että se rupesi itkeä vollottamaan kovaan ääneen.

—  Rakas Miuku-Mauku, Tweetyllä on iso parvi lintuystäviä, jotka tietysti tykkäävät kaikista sen päivityksistä. Mutta ei ystäviä lasketa tykkäysten perusteella. Ystävät ovat niitä, jotka ovat sinulle tärkeitä ja läheisiä, kuten me kaikki täällä juhlissa, Häsä lohdutteli.

Nyt Miuku-Maukukin rauhoittui. Sitä alkoi jo vähän hävettää sen typerä käytös.

—  Anteeksi Laama, että aiheutin tämmöisen selkkauksen juhlissasi. Ja anteeksi Tweety, olipa typerää olla kateellinen. Häsä on ihan oikeassa, kyllä oikeat ystävät ovat tärkeämpiä kuin tykkäykset.

Laama huokaisi helpotuksesta. Juhlat olivat melkein menneet riitelyksi, mutta onneksi sovinto oli löydetty. Samassa Doge ilmestyi Laaman viereen ja ojensi sille paketin.

—  Toivon, että pidät lahjastani. Löysin nämä vähänkäytetyt virtuaalilasit kirpputorilta. Ajattelin, että sinä tykkäisit niistä.

Laama laittoi lasit silmilleen. Yhtäkkiä se olikin vanhoissa kotimaisemissaan Etelä-Amerikan Andeilla. Ja kun se otti lasit pois, se oli taas uusien ystäviensä luona omassa aitauksessaan.

Laama liikuttui Dogen ystävällisyydestä.

—  Tämä on paras lahja, jonka olen koskaan saanut. Kiitos Doge!


Edellinen tarina: 3. Ongelma matkalla juhliin

Tämä on ensimmäisen osan viimeinen tarina.

Seuraava osa: Osa 2: “Elämä ilman puhelinta”