Sosiaalinen media on muuttanut sitä, miten kuluttajat viestivät ajatuksistaan, harrastuksistaan, tapahtumista joihin he osallistuvat ja käyttämistään tuotteista.

Käyttäjien luoma sisältö on kaikkea sitä, mitä yhksittäiset median käyttäjät julkaisevat puhelimillaan arjessa. Se on siis kaikkea mitä näet ja seuraat sosiaalisen median kanavissasi: tekstejä, kommentteja, kuvia, videoita, profiileja, käyttäjänimiä, ääniä, tykkäyksiä, sydämiä, +1 -merkintöjä tai muuta mediaa.

Tänä päivänä kuluttajat ilmaisevat sosiaalisilla verkkosivuilla päivitysten, twiittien ja kuvien kautta laajasti mielipiteitään mm. eri tuotteista. Kuluttajien vahvistunut osallistuminen ja näkyminen verkossa on johtanut siihen, että eri brändien, eli tuotemerkkien on huomioitava kuluttajat osana brändiin liittyvää mainetta.

Käyttäjien luomasta omasta sisällöstä on siten tullut tärkeä osa nykyajan mainostamista. Se saa ihmiset samaistumaan tuotteen hyötyihin ja käyttömahdollisuuksiin. Erityisesti kun joku suosikki henkilömme sosiaalisesta- tai tv-mediasta ilmoittaa ja näyttää käyttävänsä jotain tuotetta, se herättää katsojassa luottamusta ja halua ostaa tietty tuote.

On tärkeää tiedostaa, että osa käyttäjien luomasta sisällöstä tietyn uutuustuotteen parissa saattaa hyödyttää myös itse käyttäjää, jos hän on saanut tuotteen lahjana esim. mainospuhetta vastaan.