Instagram on erittäin suosittu sosiaalinen media, jossa jaetaan omia kuvia ja videoita. Näillä vinkeillä osaat perustaa Instagram-tilin, pääset alkuun ja jakamaan kuviasi ystävien kanssa tai vaikka kaikille käyttäjille.

Instagram tai IG, kuten sen lempinimi kuuluu, on suhteellisen yksinkertainen käyttää. Se toimii sovelluksina älypuhelimissa, mutta sitä voi myös käyttää myös tietokoneen verkkoselaimella.

Yksi Suomen suosituimmista Instagram-tileistä on luontokuvaaja Konsta Punkalla.

Instagramilla on yli 400 miljoonaa aktiivista käyttäjää maailmassa. Se on ollut nuorison suosiossa jo pitkään, mutta nyt käyttäjäkunta on kiivaasti laajenemassa. Osaksi senkin vuoksi, että yli miljardin käyttäjän jättiläinen, Facebook, osti palvelun vuonna 2012. Instagramin käyttö kasvoi 10 prosenttia vuonna 2016.

Tilin rekisteröiminen ja alkuunpääsy on helppoa. Ensimmäiseksi pitää asentaa Instagram-sovellus. Se onnistuu kunkin käyttöjärjestelmän (iOSWindowsAndroid) omasta sovelluskaupasta lataamalla.

Maailman suosituin Instagram-tili vuonna 2016 oli yhdysvaltalainen pop-tähti Selena Gomez, jolla on yli 100 miljoonaa seuraajaa. Suomen suosituin on luontokuvaaja Konsta Punkan tili, jolla on yli 960 000 seuraajaa.

Instagramissa kannattaa käyttää aikaa selailuun. Voit löytää kiinnostavia tilejä hakusanoilla tai tutkimalla, keitä sinun seuraamasi henkilöt seuraavat. Instagramissa on myös runsaasti yhteisöjä, yrityksiä ja henkilöbrändejä.