Facebook on sosiaalisen median sivusto, jonka välityksellä ystäviksi valittujen henkilöiden kanssa voidaan olla tekemisissä viestein, kuvin ja videoin. Facebookissa voi myös liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista. Facebookissa jokaisella on oma profiili, jossa julkaistut asiat näkyvät. Se kenelle profiili julkaisuineen näkyy riippuu käyttäjän tekemistä asetuksista.

Facebookin suosio perustuu sen isoon käyttäjämäärään ja laajoihin käyttömahdollisuuksiin.

Facebook edellyttää, että käyttäjä on yli 13-vuotias. Käyttäjätilin luominen väärin tiedoin on Facebookin käyttöehtojen vastaista. Harkitsemattomat kommentit, sopimattomalle sisällölle altistuminen tai sen jakaminen edelleen sekä omien yksityistietojen leviäminen netissä ovat yleisempiä riskejä. Tilit voivat olla yksityisiä tai julkisia. On hyvä, että lapsen kanssa tarkastellaan säännöllisesti ketkä hänen julkaisemiaan tietojaan voivat nähdä.

Nuoret eivät enää juuri aktiivisesti käytä Facebookia, esimerkiksi he eivät julkaise kaikille Facebook-kavereille näkyviä päivityksiä yhtä ahkerasti kuin vanhemmat sukupolvet. He kuitenkin seuraavat sen kautta itselleen tärkeitä sivuja, tapahtumia ja ryhmiä sekä käyttävät Facebookin yksityisviestipalvelu Messengeriä yhteydenpitoon esimerkiksi sukulaisiin.