Tarina sijoittuu Helinän, tuttavallisemmin Häsän perheen pihapiiriin Somen pikkuisessa kylässä.

Helinä on määrätietoinen, nopea ja rohkea, eikä jää aikailemaan jos innostuu jostain, ja siksi lempinimekseen hän saikin Häsä. 

Häsän paras kaveri on Abrad, jota kutsutaan Appiksi. Appin vahvuuksiin kuuluu harkitsevaisuus ja järjestelmällisyys. Häsällä on paljon opittavaa Appilta kuten myös toisinpäin!

Häsän perheellä on suuri piha. Häsä saa isänsä taivuteltua ostamaan sinne laaman. Laaman saapuminen aiheuttaa paljon kommelluksia ja se saakin pian nimekseen Draama Laama.

Appilla on rescuekoira, joka on nimetty Dogeksi, sillä se muistuttaa ihan netin suosituinta meemi-koiraa.

Häsä ja Appi ovat nimensä mukaisesti innostuneita kaikesta mitä omalla puhelimella, pädillä ja tietokoneella voi tehdä. Abrad näpertää appeja ja Helinä muokkaa kuvia ja Tubettaa kavereidensa kanssa. Välillä he tarvitsevat apua Häsän isoisältä, Kursori-papalta. Kursori on vanhan teknologian keräilijä henkeen ja vereen.

Välillä lapsilta kuitenkin loppuu tekeminen, mutta onneksi on Siry! Siry on naapurin pirteä lady, joka on perillä uusimmasta teknologiasta ja osaa opettaa lapsille uutta, sekä oman lapsuutensa parhaimmat leikit. Siryn pihapuussa kokoontuu suuri lintuverkosto, jonka johtajana toimii iloinen Tweety-lintu.

Siryllä on söpö harmaa kissa Miuku-Mauku, jolla on valitettavasti kaksi aivan erilaista persoonaa. Saalistaja-Mauku vaanii pihapuun Twiity-lintua, joka istahtaa Siryn ikkunalle aina aamupalan aikaan.  Miuku puolestaan räpsyttelee silmiään ja kerää paijauksia. Miksi näin on, sekin selviää tarinassa.

Hillo-hämppis ehtii joka paikaan ja seurailee asukkaiden puuhia sivusta.

Hahmoista tarkemmin

Helinä on nopeasti innostuva, päättäväinen ja määrätietoinen tyyppi, mutta välillä aikamoinen häslääjä. Siksi häntä kutsutaankin lempinimellä Häsä. Valokuvaus, kuvankäsittely ja hauskat Tube-videot ovat Häsän lempiharrastuksia. Ikävä kyllä hän ei ole saanut kunnolla seuraajia kanavalleen.  Hänen pitkäaikainen haaveensa toteutui, kun isä heltyi hankkimaan laaman isolle takapihalle. Häsä on innoissaan laamasta, mutta myös julkisuudesta ja mahdollisista tykkäyksistä, joita laama voisi tuoda hänen videoilleen!

Häsä ja Appi ovat olleet aina naapureita ja parhaita kavereita. Appi on ajattelevainen ja järjestelmällinen, Häsän täydellinen vastakohta. Aluksi kaverukset riitelivät räiskyvästi, mutta lopulta he päättivät hyödyntää toistensa vahvuuksia ja tehdä tiimityötä. Heillä on nimittäin yhteinen projekti – SuperApp, johon tarvitaan molempien voimia. Appi on luvannut koodata SuperAppin ja Häsä ideoida sisältöä siihen.

Laama on Häsän lemmikki. Draama-Laaman elämästä ei puutu dramaattisen hauskoja kommelluksia, sillä uteliaana mutta hieman ajattelemattomana eläimenä se sotkee sorkkansa kaikkiin pihapiirin tapahtumiin. Siksi se on luvannut opettaa meille erityisesti draamatehtäviä sekä niiden taltiointia ja levittämistä.

Lapset toimivat apuna myös Häsän Kursori nimiselle papalle. Pappa on hamstraaja (omin sanoin keräilijä) ja hänen ullakoltaan löytyvät ensimmäiset tietokoneet ja radiot, sekä kaikki muu vanhentunut elektroniikka mitä kuvitella saattaa – myös suvun salainen laatikko!

Siry on moderni naapurin lady, media-mummi, joka tietää melkein kaiken uusimmista sovelluksista ja tekoälystä. Hän osaa kertoa myös vanhoista ajoista – siitä,  kun ei vielä ollut nettiä tai älylaitteita. 

Siryn talo on “älytalo“. Mitähän sekin tarkoittaa? Ainakin kaikki naapuruston lapset tykkäävät Siryn erikoisesta kodista.

Miuku-Mauku on Siryn kissa. Sillä on kaksi puolta: se tekee typeryyksiä puskaverkostossa, mutta samalla se on ystävällinen, kehräävä ja saa paljon paijausta ja tykkäyksiä. Miuku-Mauku nukkuu mielellään kirjastossa kirjojen välissä. Se herää aina kun lapset kokoontuvat kirjastoon digilukupiiriin.

Tweety asuu Siryn pihapuussa. Sillä on suuri sosiaalinen lintuverkosto. Se tietää pihamedian pelisäännöt ja on ylläpitäjä sen monissa puskaverkostoissa. Siryn kissa Miuku-Mauku vaanii erityisesti Twiityä ja siksi linnun täytyy olla tarkkana, mitä ja milloin se pysähtyy chattailemaan.

Hillohämppis, eli minä, olen pieni vaaraton kotihämähäkki joka on aina paikalla kun tapahtuu jotakin mielenkiintoista. Laskeudun seitin avulla vinkkaamaan digiseikkailijoille mihin suuntaan kannattaa jatkaa ja lymyilen muun aikani Kursorin pitsiverhoissa.

Apilla on kavereita yläasteella. Havu, Paju ja Eko ovat kolmen nuoren porukka. Kun Appi kerkeää, hän soittaa Havun, Pajun ja Ekon kanssa bändissä. Musiikkiteknologia ja skeittivideoiden kuvaaminen on heistä hauskinta tällä hetkellä.