Kirjaudu

Oletko huomannut, että verkkosivustot näyttävät erilaisilta eri selaimilla?

Kun saman verkkosivun avaa Internet Explorerilla, Firefoxilla, Chromella tai Safarilla, voi yleensä havaita pieniä eroavaisuuksia sivun ulkonäössä. 

Mitä vanhempia selaimia käytetään, sitä erilaisemmilta sivut usein näyttävät. Erityisesti vanhat Internet Explorer -selaimet voivat näyttää modernista verkkosivusta paljon tylsemmän ja yksinkertaisemman version.

Tämä johtuu siitä, että verkkosivuston ulkoasua tehdessään koodari oikeastaan kirjoittaa verkkoselaimelle vain ”ohjeet” sivun rakentamiseen. Lopullisen työn tekee selain, ja sillä saattaa olla asiasta erilainen käsitys

Taitava koodari testaa aina sivuston useilla eri selaimilla, mutta toisinaan vanhoilla selaimilla ei yksinkertaisesti ole kompetenssia ymmärtää modernia web-teknologiaa. Tällöin joudutaan tekemään kompromisseja. Aina ei ole tarkoituksen mukaista optimoida sivua selaimelle, jota käyttää alle prosentti kohderyhmästä (esim. punainen Opera selain).

Sivuston ei ole lainkaan välttämätöntä näyttää täsmälleen samalta kaikilla selaimilla – tärkeintä on, että sivuston käyttökokemus on hyvä ja miellyttävä. 

On myös tärkeää, että nettisivustoja voi selata puhelimesta. Siksi sivuston tulisi toimia hyvin myös mobiiliselaimilla ja sopia hyvin puhelimen ruudulle!